Epic Games tvingas att betala 245 miljoner dollar i återbetalning för att ha "lurat" Fortnite spelare

U.S. Federal Trade Commission har slutfört en order som Epic Games fick i december och som kräver att den stora spelutvecklaren och utgivaren betalar 245 miljoner dollar i återbetalning till Fortnite-spelare för att ha använt “mörka mönster för att lura spelare att göra oönskade köp”.

I det officiella uttalandet från FTC säger kommissionen att Epic “använde en mängd olika designtricks” som syftade till att få konsumenter i alla åldrar, framför allt barn, att göra oavsiktliga köp i spelet. Kommissionen lade skulden på “Fortnites kontraintuitiva, inkonsekventa och förvirrande knappkonfiguration” och sade att Epic gjorde det lätt för barn att göra inköp utan föräldrarnas samtycke.

De 245 miljoner dollar kommer att användas för att ge kunderna återbetalning, och Fortnite-spelare som anser att de har påverkats av metoderna kan besöka den officiella Fortnite-sidan på FTC:s webbplats för mer information. Förutom de pengar som ska betalas förbjuds Epic att använda sig av dessa metoder i framtiden eller att “ta betalt av konsumenter utan att ha fått deras samtycke”. Ordern förbjuder också Epic att blockera konsumenternas tillgång till sitt konto för att bestrida avgifter.

Återbetalningarna på 245 miljoner dollar till följd av användningen av mörka metoder är en del av en större uppgörelse på 520 miljoner dollar som FTC ingick med Epic i december. De övriga 275 miljoner dollar som Epic tvingades betala var ett straff för brott mot Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). FTC hävdade i sitt ursprungliga klagomål att Epic samlade in personlig information från barn under 13 år utan föräldrarnas verifierbara samtycke, och att Epic även aktiverade röst- och textchatt i realtid för barn och tonåringar som standard.

Table
RANK
BOLAG
BONUS
INFO
LÄNK
Basta-eSport-Betting-Ikon
Bet365 Logo
1250 SEK I KREDITER
VÄLKOMSTBONUS
Bet365 Recension
Bret utbud på eSport
Bästa oddsen på eSport
Snabb livebetting
2
Unibet Logo
100 SEK gratisspel
VÄLKOMSTBONUS
Unibet Recension
Dedikerade till eSport
Livestream på Twitch
Sponsrar Astralis
3
Betsafe Logo
100% upp till 500 SEK
VÄLKOMSTBONUS
Betsafe Recension
Höga odds på eSport
Brett utbud av spel
Snabba svar från support

Exclusive Promotion