Hur spelar man 1v1 i Apex Legends

I en tid med skjutspel med flera spelare har termen “1v1” myntats som ett sätt att beskriva en en-mot-en-duell med en motståndare. 1v1:s exploderade i popularitet under de tidiga dagarna av Call of Duty och Halo, eftersom vänner eller främlingar enkelt kunde gå med i en privat match med varandra och gå mot varandra med hjälp av sina egna inställningar.

Även om videospel och skyttar har kommit långt sedan dess är det fortfarande svårt för vissa titlar att ställa in en 1v1-match, nämligen Apex Legends.

Med tanke på att Apex började som en strikt Battle Royale-titel var det ingen överraskning att spelet inte hade någon funktion för privata matcher. Men när spelet började utvecklas och lägga till nya lägen och funktioner började spelarna be utvecklarna på Respawn om ett sätt att kunna spela 1v1 mot sina vänner. Som tur var hade Apex redan en fantastisk arena för en potentiell 1v1 i Firing Range.

Träningsområdet för Apex har till och med buggat några gånger, vilket gjorde att spelare kunde delta i 1v1-strider när de inte skulle göra det. Lyckligtvis har utvecklarna i 2023 utformat ett enkelt och smidigt sätt för spelare att 1v1 i Apex, vilket du kan se hur du gör nedan.

Skapa en 1v1 i Apex Legends
Du kan se stegen för att sätta upp en riktig 1v1 i Apex nedan.

Starta Apex och se till att din 1v1-motståndare visas online och i spelet.
Gå antingen med i den vän du vill ha 1v1 eller bjud in den till ditt parti (om din vän är på en annan plattform, se till att aktivera crossplay i inställningarna).
I huvudlobbyn med dig och din vän i sällskapet måste värden välja rutan “Select Game Mode” (välj spelläge) till vänster på skärmen.
Ändra kartan till skjutfältet (som finns högst upp på skärmen) och tryck sedan på “Ready” tillsammans med den andra personen i sällskapet.
Detta kommer att starta träningsarenan Firing Range med både dig och din vän i matchen.
Välj vilka vapen och vilken utrustning du vill använda i 1v1-matchen.
Tryck på “Esc” på tangentbordet eller “Options” på handkontrollen för att öppna huvudmenyn.
Klicka på alternativet “Toggle Friendly Fire” längst ner i menyn.
Du kan nu skada din motståndare och vice versa.
När Apex 1v1 är helt inställd kan du börja skjuta mot din motståndare och de kan göra detsamma mot dig. Om en av er dör kommer ni att återfödas högst upp på arenan och glida tillbaka nerför kullen till träningsområdet.

Det är generellt sett god sportsmannaanda att låta din nyligen besegrade motståndare återanvända sin utrustning och sina vapen, men det valet är upp till dig.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Table
RANK
BOLAG
BONUS
INFO
LÄNK
Basta-eSport-Betting-Ikon
Bet365 Logo
1250 SEK I KREDITER
VÄLKOMSTBONUS
Bet365 Recension
Bret utbud på eSport
Bästa oddsen på eSport
Snabb livebetting
2
Unibet Logo
100 SEK gratisspel
VÄLKOMSTBONUS
Unibet Recension
Dedikerade till eSport
Livestream på Twitch
Sponsrar Astralis
3
Betsafe Logo
100% upp till 500 SEK
VÄLKOMSTBONUS
Betsafe Recension
Höga odds på eSport
Brett utbud av spel
Snabba svar från support

Exclusive Promotion